日本森永千層雪糕三文治甜品 脆皮朱古力雲呢拿雪糕+香脆餅乾!

發佈: 2020.09.25
文: 黃詠恩

Viennetta千層雪糕是不少人的童年美食,除了千層雪糕杯和雪條外,原來還有千層雪糕三文治!日本森永新推出變奏版雲呢拿千層雪糕批,中間還有脆皮朱古力,口感豐富,在日本便利店7-ELEVEN(7-11)和FamilyMart都能買到,希望在香港都能買到這款雲呢拿千層雪糕三文治啦~

千層雪糕三文治夾餅 パリパリサンド (¥194;~HKD$14)
濕潤酥脆的餅乾夾著厚身的千層雪糕,香滑雲呢拿雪糕加上比利時朱古力,奶香味突出,味道香甜,食落多重口感。

售賣點:日本便利店7-ELEVEN(7-11)、FamilyMart (ファミリーマート)

授權轉載:IG@god_sweetsyuko__mintice_sweets_mikomiii.82alicesfavorite、、
圖片來源:MORINAGA、IG@iceman_ax

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more