聖誕好去處!全港首個角落生物大型烘焙工房登場 7款主題甜品班/鳳梨酥/卷蛋/芝士撻/聖誕打卡位

發佈: 2020.11.10

一轉眼已來到2020年年尾,也表示普天同慶的聖誕節就快到,今年聖誕或許因為疫情暫未能出國旅行,不過留在香港亦可以過得很精彩。屯門市廣場將會打造全港首個大型角落小夥伴烘焙工房,提供7款角落生物甜品班,包括鳳梨酥、卷蛋、芝士撻、薑餅曲奇等,今個12月又多個聖誕節好去處啦!

今個聖誕節,屯門市廣場聯乘日本大熱人氣卡通Sumikkogurashi™角落小夥伴™,推出首個大型角落小夥伴主題烘焙工房「Sweet Christmas Studio」,提供多款可愛又有趣的角落生物主題烘焙班,包括曲奇酥餅、鳳梨酥、卷蛋、芝士撻、大福、薑餅曲奇及杯子蛋糕,每款甜品均以可愛角落小夥伴造型登場。

製作過程全程有導師現場指導或有詳盡影片教授,新手入廚的大人小朋友都可以成功完成。現場設有「製作區」及「打卡區」,製作完成後就可以跟一眾角落小夥伴打卡留念,參加者同時亦可獲贈角落小夥伴一次性烘焙圍肩呢!

角落小夥伴主題烘焙工房將於2020年11月28日至2021年1月3日舉行,即刻按圖了解烘焙班時間及參加辦法啦!

烘焙班時間:

參加辦法:

除了角落生物主題烘焙班外,場內亦設有3大主題打卡區,分別是「可愛草莓咖啡店」、「甜蜜雪糕花園」及「幸福聖誕角落」,亦會加入不少聖誕元素,大家就可以同角落小夥伴大型公仔打卡合照。

角落小夥伴主題 烘焙工房

地址:屯門市廣場1樓中央廣場 

日期: 2020 年 11 月 28 日至 2021 年 1 月 3 日 

甜品課程︰曲奇酥餅、鳳梨酥、卷蛋、芝士撻、大福、薑餅曲奇及杯子蛋糕 

*每節一款甜品,過程約2小時

↓【免費送🎁】微熱山丘全新造型香蕉窩夫餅乾禮盒100盒!↓

↓ 進駐香港十週年大贈送│送埋香港獨家限量版布袋~↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more