香港網民票選DONKI必買小食TOP10排行榜 壽司/章魚燒/飯糰/關東煮全部輸俾呢款美食?

發佈: 2020.11.23
文: 李欣怡

驚安的殿堂Don Don Donki抵港一年多,在香港已有5間分店,山頂新副線及小西灣分店亦會分別於12月及明年初開幕。Donki除了有各款不同日本零食外,更有熟食區售賣多款自家製美食,大家又食過邊款?Donki早前就邀請網民投票選出必買小食,一齊睇下你鍾意的小食有冇上榜!

驚安的殿堂日前在官方Facebook舉行投票活動,邀請一眾網民在64款DONKI日式小食或飲品中投票選出最想吃的美食,排名出10款DONKI必買小食。不過今次招牌燒甜薯就沒有參賽,而呢款人氣小食就成功打敗章魚燒、壽司等小食榮登第一,按下圖睇下TOP 10人氣小食:

另外官方亦同時分享DONKI員工最愛的TOP 5日式小食,按下圖睇員工推介:

DONKI全新副線「情熱笑店」將於12月登陸山頂,以日式屋台為概念,售賣多款人氣小食,希望到時都會食到以上美食啦!

【donki熟食推介】香港網民票選DONKI必買小食TOP10排行榜 壽司/章魚燒/飯糰/關東煮全部輸俾呢款美食?

圖片來源:FB@Don Don Donki Hong Kong

【donki熟食推介】香港網民票選DONKI必買小食TOP10排行榜 壽司/章魚燒/飯糰/關東煮全部輸俾呢款美食?

↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more