老牌熱狗 天后分店賣巨型熱狗

發佈: 2020.11.30
文: U Magazine

有 27 年歷史的港產熱狗店德國熱狗,最近在天后開了分店,而且推新 menu,最吸引就是新推幾款分量十足的熱狗。

大胃之霸係全店最大隻的「大狗大」,以 9 吋熱狗包配上 170g BratWurst 巴雷特香腸配店裏的招牌肉醬,170g 即是差不多一塊牛扒的重量,好餓時可挑戰;另外兩款新熱狗也相當有分量,「墨西膠」的炸墨西哥香腸有 120g,而「冰嶋風味」則用上 9 吋廚師腸 110g,款款都配約 6 吋長的熱狗包,胃納細啲都唔好挑戰。

佢哋幾有誠意,麵包、醬汁為香港做,供應的 19 款德國香腸亦都一樣,由沿用多年、香港第一間專業德國腸工場生產,創辦人的德國人擁有德國 Metzgermeiter 製肉專家學位,正宗兼 keep 到水準,新店仲推出幾款香腸拼盤,招牌的肉醬撈麵及薯蓉照樣供應,港島人唔使過海都食到。

店裏有少量堂食位置,買完可坐下慢慢享用。

【天后美食】老牌熱狗 天后分店賣巨型熱狗

舖頭開在天后小巷,門面有型,待發出酒牌,還會供應手工啤酒。

【天后美食】老牌熱狗 天后分店賣巨型熱狗

【info】

德國熱狗

地址:天后水星街 27 號地下 C 號舖

電話:9456 0926

營業時間:12nn - 9pm

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more