【台灣掃街】台灣人氣酥炸小食專門店 熱賣爆漿明太子芝士雞扒!

台灣人氣酥炸小食專門店 熱賣爆漿明太子芝士雞扒!

發佈: 2021.01.23
文: Rachel Cheung

台灣高雄一間人氣酥炸小食專門店「迷路炸物店」,店鋪的酥炸小食出名香口又惹味,當中最吸引食客的眼球有這個明太子芝士雞扒,雞扒外皮炸至酥脆,仍保留雞扒的肉汁,咬開雞扒更有爆漿明太子芝士內餡,十分吸引!

除了爆漿明太子芝士雞扒(NT$80,約HK$22)之外,店舖亦會不定期推出不同的雞扒口味,例如有鹹蛋絲瓜雞扒、香蔥蟹肉雞扒及水蜜桃芝士雞扒,雞扒份量十足,而且餡料豐富,絕對是掃街之選~

小店還有多款酥炸小食,如有芝麻湯圓、深海魷魚、脆皮豬大腸、芝麻蕃薯、月亮蝦餅、粟米、松阪豬等等,有興趣的朋友記得bookmark定啦!

迷路炸物店

地址:高雄市高雄市苓雅區光華二路390巷10弄25號

營業時間:15:30 - 23:00(休息日會於官方Facebook公佈)

詳細資料+圖片來源:FB@迷路炸物店

授權轉載:IG@nellydyuIG@bear.lovefood

迷你兵團限定版三文治機

↓↓輕鬆烤出不同Minions圖樣↓↓


【神徒福利】教主Anson Lo快問快答大爆料!

↓即睇免費獨家足本專訪↓

more