銅鑼灣外賣三文治專門店 爆餡吐司自訂打卡字句

發佈: 2021.02.18
文: U Magazine

甜品店「甜姨姨」銅鑼灣分店自創一系列主攻外賣的「潮文字 E」toast box,「潮」在麵包上可印上不同的心情字句,有諷刺時弊、時下日常潮語,仲可以同姜 B 一齊打卡!

多士上搞笑字句多籮籮,包括「我不想努力了」、「係愛呀」、「你咁叻你嚟啦」「俾我唞下得唔得」,字句利用電腦技術把食用墨印在麵包上,客人可自選心情句子,又或另加 $28 自訂 message。

每個月,店子更會定立主題,2 月份是姜濤主題,麵包上分別印了姜 B 樣和歌名,姜 B 粉真係看著也覺得幸福!綽號「姨姨」的店主希望將這份窩心的歡樂帶給客人。吐司用料也認真講究,選取富麥味天然軟熟的 2.5cm 厚的鳳香園麵包、重蛋味的日本新紀元雞蛋,味道口感都唔錯。

【銅鑼灣美食】銅鑼灣外賣三文治專門店 爆餡吐司自訂打卡字句

甜姨姨

地址:銅鑼灣耀華街 11 號地舖

電話:5118 4324

營業時間:11am-12:30pm (疫情限聚令期間收 9pm)

備註:自訂文字「潮文字 E」須等約 15 分鐘

↓【限時搶⚡】Ísey Skyr健康冰島乳酪套裝!↓

↓ 使用比普通乳酪多近4倍的牛奶!/ 好像Gelato義式雪糕一般的口感!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more