神還原街頭小食 大孖醬陳皮魚蛋‧深水埗名店辣串

發佈: 2021.03.08
文: U Magazine

text│sieg photo│Kee

這間人氣雜貨店最近就推出了 3 款即食街頭小吃,勁揪位係將街邊魚蛋檔的沙嗲辣魚蛋、牛柏葉串同水魷串味道零失真,3 款產品均與名店聯乘。首推即食盒裝、大孖醬園 x 九記魚蛋,完美複製街邊魚蛋檔風味。KK 九記食品係坊間不少魚蛋檔的陳皮魚蛋供應商,今次的陳皮魚蛋仲加咗 30% 吞拿魚肉,魚味濃而不腥,質地軟彈。醬料用大孖秘撈魚蛋醬,今次 Mr Cool 店主 Desmond 說服到醬園為這盒魚蛋出 30ml ●小包裝,用嚟炒魚蛋,風味比左溝右溝辣汁的魚蛋檔,更加原汁原味。

掃街鍾意食辣,一定食過深水埗嘉頓附近陳記小食部魚蛋,作為街坊街里的 Mr Cool 出動人情牌獲得小食部老闆首肯,推出包裝的辣汁水魷及辣汁牛柏葉。辣汁係精髓所在,配方 100% 跟舖頭一模一樣,每包 50ml,分少辣及大辣(稍後推出);大辣就巴閉啦,辣到標眼水,不過唔係死辣,保證唔會辣到脷痛。水魷及牛柏葉每款包約有 3 串,浸熱辣汁,拆開水魷或柏葉灼數十秒撈埋,就喺屋企食到名店口味。

【info】

Mr. Cool 優質食材專門店

地址:深水埗大埔道 42 號

電話:2653 9288、9333 2857(只限 Whatsapp)

營業時間:星期一至六 11am - 8pm,星期日及公眾假期 11am - 6:30pm

備註:亦可於 Mr.Cool 官網直接購買

↓【限時搶⚡】MG Spirit西班牙清新水果酒!↓

↓ 獨特微醺體驗 / 西班牙釀製 / 天然新鮮果汁混合5.5%酒精伏特加!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more