香港一間餐廳奪冠軍寶座!意大利網站50toppizza評選2020全亞洲最佳Pizza店

發佈: 2021.05.20
文: 李欣怡

提到薄餅,相信大家第一時間想起Pizza的故鄉意大利,不過要食正宗Pizza也不一定要去意大利!意大利網站50 Top Pizza早前就公布了全球最頂級薄餅,當中就有香港餐廳成功獲得亞洲區第一名,一齊睇睇有哪些薄餅店入選啦!

意大利網站50 Top Pizza每年都會公布世界各地最佳Pizza店,早前就更新了2020年亞洲最佳Pizza店Top 10,冠軍寶座由香港一間餐廳奪得,一齊睇睇亞洲10大最佳Pizza店:(第2-10名排名不分先後)

另外網站亦公布了意大利外的最佳拿坡里薄餅,一齊睇睇有哪一間入選:(排名不分先後)

 

睇埋意大利最佳Pizza店頭10名,未來有機會到意大利旅行一定要試試:

 

資料來源:50 Top Pizza

【pizza推介】香港一間餐廳奪冠軍寶座!意大利網站50toppizza評選2020全亞洲最佳Pizza店

↓【免費送☕】sensory ZERO港幣$300餐飲禮券!↓

↓ 請您食招牌蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 / 澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 / Crazy Chocolate!


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more