愛麗絲童話下午茶 打卡專區 + 限定精品

發佈: 2021.07.29
文: U Magazine

text│Sakura

 

愛麗絲 fans 有福啦!觀塘一間西餐廳聯乘英國茗茶品牌 Whittard HK 推出 Alice In The Wonderland 童話式下午茶,參照故事中角色,如愛麗絲、兔子先生、瘋帽子、紙牌人製成共 11 款精緻鹹甜點,非常可愛,連 menu 都印上愛麗絲插畫,好有心思。

下午茶以金色三層架盛載,以頂層的甜點最吸引。的骰可愛的兔仔馬卡龍,以薰衣草和洋甘菊花茶製成的吉士醬加紅莓做餡,仲有用棉花糖整的兔耳仔,造型得意。另外藍白色的奶凍,漸變效果好吸引,另可唧上酸甜的紅莓果醬,賣相更美。鹹點方面,有港人至愛的拖羅配三文魚子牛油果撻,一啖一件,充滿鹹鮮味。

餐廳更特別設計了愛麗絲打卡區,打卡牆擺滿角色紙牌,還提供即影即有服務,凡惠顧下午茶的食客可於打卡區拍照,送你一張保麗萊留念。食完仲可以買期間限定精品,如愛麗絲版英式茶葉、茶杯等,愛麗絲 Fans 切勿錯過!

【info】
登堂
地址:觀塘興業街 4 號 The Wave 2 樓
電話:2110 4103
營業時間:12nn - 10pm
備註:設加一,下午茶多加一位 $340

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more