大尾篤沙灘旁海鮮小店 巨型海鮮山上枱 / 每位 319 元 / 兩小時 8 款海鮮任食

大尾篤沙灘旁海鮮小店 巨型海鮮山上枱 / 每位 319 元 / 兩小時 8 款海鮮任食

發佈: 2022.05.20
文: U Magazine

text│TY

唔少朋友踏單車入大尾篤後,都會喺新啟用的龍尾沙灘睇日落,而家仲可以食埋飯先走,這海鮮餐廳跟與沙灘只是一條馬路之隔,連閒日都 full booking,全因夠抵食!

餐廳最大賣點是晚上供應任食海鮮餐,$319 位即可在 2 小時內無限量任食超過 8 款海鮮,包括波士頓龍蝦、花蟹、鮑魚、貴妃蚌、海蝦、青口等,cp 爆燈!最有噱頭是在開餐前,廚師會將海鮮砌成一座海鮮山,有接近 5 個盤菜咁大,既豪華又吸睛!客人打完卡後會由侍應分派海鮮,他們亦會不斷埋枱為你 refill。

海鮮由大廚每朝親自到魚市場揀貨,選購時令款式。海鮮使用秘製湯汁烚煮,是加入了檸檬葉、黑椒和多種香料的素湯,以提升海鮮鮮甜味,可配秘製辣醬。套餐仲有包湯、任食沙律、烚粟米、薯仔、車打芝士腸等。餐廳都幾受歡迎,建議最好去前 book 定位呀!

任食海鮮
海鮮每日在魚市場入手,使用秘製湯汁烚煮,海鮮由員工負責分派,比自取衛生。

波士頓龍蝦(任食海鮮款式之一)
龍蝦肉隻隻爆膏,食落甘香無比,蝦肉爽彈微甜。

花蟹(任食海鮮款式之一)
肉質細嫩,蟹味鮮甜,但剝殼較費時。

鮑魚(任食海鮮款式之一)
Size 夠大夠厚肉,肉質富彈性。

餐廳也提供各類西餐,這份雞扒口感頗 juicy,炸蝦香脆。

羊架

任食海鮮餐 $319 位
客人可以在 2 小時內無限量任食超過 8 款海鮮,包括波士頓龍蝦、花蟹、鮑魚、貴妃蚌、海蝦、帶子、青口等,價錢好抵!開餐前仲會如圖般擺出這座豪華海鮮山讓客人打卡,好有噱頭!

日出海灣餐廳

地址:大埔汀角路蘆慈田村 61A-61B 號地舖

電話:3497 3972

營業時間:11:30am - 10pm

↓「App限時搶」大派現金券/禮品↓

↓記得逢星期三3PM入App搶!↓


【為食UU熊GO!】激賞Häagen-Dazs單球雪糕券

↓入App玩遊戲贏雪糕券兼日日賺U Fun↓

more