甜栗酒館招牌菜香港都食到!嫩豆腐海鮮鍋懶人即食版

發佈: 2020.05.13
文: 李欣怡

最近不少韓劇都受到網民好評,由朴敘俊主演的《梨泰院Class》雖然已完結兩個月,不過最近香港就有餐廳推出甜栗酒館的招牌韓式嫩豆腐海鮮鍋即食版,原鍋加水煮就食得!

《梨泰院Class》主角朴世路經營的甜栗酒館有一款招牌韓式嫩豆腐海鮮鍋,當時劇組更為甜栗酒館開設Instagram,並公開嫩豆腐鍋的食譜。唔想自己整?最近銅鑼灣的韓食工房就推出這款人氣食品的懶人即食裝,$148一份。

韓式嫩豆腐海鮮鍋由韓國直送,有八爪魚、海蝦等海鮮配料,只需要原鍋用明火或電磁爐煮熟就食得,暫時限量發售,需要先於網上預訂。

訂購網址:kfood.hk

【梨泰院Class】甜栗酒館招牌菜香港都食到!嫩豆腐海鮮鍋懶人即食版

↓【免費送🎁】微熱山丘全新造型香蕉窩夫餅乾禮盒100盒!↓

↓ 進駐香港十週年大贈送│送埋香港獨家限量版布袋~↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more