燒賣關注組推介|觀塘街坊小食店駿運士多 $1粒魚肉燒賣 平民價超抵食!

發佈: 2022.04.20
文: 黃詠恩

有留意香港燒賣關注組的朋友相信都對觀塘街坊小食店「駿運士多」不會感到陌生,小店的$1燒賣有「觀塘最強燒賣」之稱,每日都有不少人排隊光顧。魚肉燒賣和豬肉燒賣皮薄餡靚,味道沒有因價錢便宜而將貨就價,簡直是糧尾恩物!

燒賣用上傳統舊式大蒸籠,不會蒸至過腍。魚肉燒賣$1粒超抵食,性價比高,每次最少點$7/7粒。

魚肉燒賣($1/粒)皮薄煙韌有咬口,大粒飽滿,魚味突出,配甜豉油和辣油一流,網民極力推介!至於豬肉燒賣($7/6粒)同樣皮薄,豬肉香不油膩,帶有粒粒豬肉的口感。

小店還有供應腸粉($9/4條)、蘿蔔糕($5/件)、潮洲粉果($5/個)、糯米卷($5/個)等,價錢實惠,觀塘街坊不妨試試!

駿運士多

地址:觀塘駿業街60號地下
*無固定營業時間,逢星期日休息,詳情可向店舖查詢

睇埋尖沙咀韓式激厚Macarons:

授權轉載:IG@eatwithjojohnnywongsiumy

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more